Oulujoki-ajon tulokset sekä tarinaa ajosta

2.6.2014

 

Perinteinen Oulujokiajo ajettiin sunnuntaina kosteissa ja viileissä olosuhteissa. Siitä huolimatta molemmille matkoille, päälähtö 100 km (81 ajajaa) ja lyhyempi 55 km (59 ajajaa), oli polkijoita kerääntynyt runsaasti. OTC:n värit tahdittavat ns. Oulun Derbyä alusta lähtien. Pekka Kähkölä oli yksin irti noin 60 km, pääjoukon tarkkaillessa tilanetta puolen minuutin tuntumassa, kunnes paluumatkalla Laukan sillan risteyksessä Kähkölä tuli ylösajetuksi. Siitä alkoi tavallaan uusi kilpailu ja loppuratkaisujen alkusoitot.

Marko Törmänen iski sekä Päivärinteen että Myllykankaan nousuihin, yrittäen hajoittaa porukkaa. Heti Myllykankaan jälkeen kärkeen muodostui kolmikko, jossa olivat mukana OTC:n Kent Sippola ja Pasi Nurmela sekä Team Rush Racingin Mikko Kejo. Pääjoukossa tehtiin taktista työtä, jotta kolmikko pääsi karkuun. Törmänen ja Juha Kangaskokko yrittivät vielä myöhemmin päästä hatkaan mukaan, mutta ero oli kasvanut jo liian suureksi ja näin komikko pääsi ratkomaan mitalisijat.

Lopullinen ratkaisu nähtiin Valkiaisentien loppusuoralla, jossa Sippola oli kiriherkkänä juuri oikeassa paikassa Kejon peesissä ja avasi vahvan kirinsä oikeaan aikaan ja pääsi tuulettamaan ensimmäistä Oulujokiajon voittoaan. Kejo piti toisen sijansa ja elämänsä pyöräilykilpailun ajanut Pasi Nurmela oli hienosti kolmas.

Kansainväliset temporatojen mitat täyttävällä 55 km:n matkalla OTC:n Jouni Kukkonen ajoi soolona voittoon yli 9 minuutin erolla seuraaviin !

tulokset

korjaukset ja tarkennukset osoitteeseen outa.lupy@gmail.com