Joukon terveisiä Sotsista

11.2.2014

 

Liikuntapalveluissa työskentelevä Jouko Vesterlund on saanut kunniatehtävän toimia Sotšin talviolympialaisissa pikaluistelun miesten lähettäjänä. Entinen huipputason pikaluistelija, Suomea Sarajevon olympialaisissakin edustanut Jouko Vesterlund on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen lähettäjä olympialaisissa.

 
Näin Jouko raportoi tehtävästään ja kisatunnelmista Sotšista:

Huomenta!

Sotšin aamuun on herätty auringon paisteessa ja aamupala nautittu. Nyt pari tuntia keskittymistä ja sitten hallille.

Kansainvälinen luisteluliitto ISU on nimennyt minut näihin kisoihin miesten lähettäjäksi syyskuussa 2013. Kaikkiaan lähettäjiä on nimetty neljä, kaksi lähettäjää miesten ja kaksi naisten matkoille. Varsinaiset matkat, jotka lähetän, on päätetty täällä paikan päällä. Minun matkoikseni tulivat miesten 5000 m, 500 m ja 10 000 m. Toisena miesten lähettäjänä on Yosihihiro Kitazawa Japanista. 

Puolen päivän jälkeen on yksi lehtihaastattelu hallilla ja sen jälkeen klo 13.00 alkaa naisten 500 m luistelijoiden starttiharjoitukset huomista kisaa varten. Tämän päivän tehtävänäni, miesten 500 m, alkaa paikallista aikaa klo 17.00. Matka luistellaan kahteen kertaan, ja yhteisajan mukaan ratkotaan sijoitukset. Kaikkiaan luistelijoita 40 ja 20 paria. Kilpailu etenee siten, että jokaisen 10 parin jälkeen on parikymmentä minuuttia kestävä radan jäädytys, joten kisa kestää lähes kolme tuntia.

Kaikki on toiminut täällä hyvin. Muutamissa kohdissa huomaa, että järjestäjillä on ollut kiire kisapaikkojen ja infran rakentamisessa. Turvallisuus puhututti ennen kisojen alkua, mutta tämän hetken kokemusten mukaan turvallisuuteen on kiinnitetty suurta huomiota. Toisaalta homma on hoitunut liikkumisien kannalta joustavasti. Ainoastaan nettiyhteydet ovat ajoittain hitaita.

Terveisiä ja hyvää työviikon alkua Ouluun! Seuratkaa Sotšin tapahtumia!

Terveisin,
Jouko Vesterlund